Sverige till fotbolls-VM – nu väntar en reserusch till Ryssland


Större sporthändelser såsom mästerskap i hockey, friidrott eller just fotbolls-VM ökar svenskarnas intresse att boka en resa till ett specifikt resmål. I och med Sveriges skrällseger över Italien i playoff-spelen inför herrarnas fotbolls-VM sommaren 2018 i Ryssland börjar nu svenska resenärer titta på resor till Ryssland.  

Nu stundar en bokningsrush på resor till Ryssland. På en kokande San Siro-arena i Milano lyckades det svenska herrlandslaget i fotboll med det till synes omöjliga – att slå ut 2006 års VM-vinnare Italien och knipa en plats till världsmästerskapet i fotboll sommaren 2018. Landslaget förväntas nu driva upp intresset för Rysslandsresor inför sommarens matcher, främst till Moskva och St. Petersburg.

Vasilijkatedralen i Moskva

I Tickets Sifoundersökning svarade var fjärde svensk att specifika evenemang ökar deras intresse att boka en resa till ett specifikt resmål. Och av dessa var det 15 procent som uppgav att just fotbolls-VM sommaren 2018 ökar deras intresse att boka en resa till Ryssland. Denna undersökning genomfördes den 29 augusti – 5 september, långt innan det var klart att Sverige skulle gå vidare till VM, så intresset kommer knappast ha minskat efter måndagens skrällseger.

Kommande VM spelas den 14 juni – 15 juli i flertalet städer, med fokus i Moskva och St Petersburg. Svenska resenärer behöver ha visum för inresor till Ryssland, samt att passet är giltigt minst 6 månader efter visumets utgångsdatum.


insatgram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *