Skolstart och fyndläge – och nu faller priserna på resor!

Skolstart och fyndläge – och nu faller priserna på resor!
Skolstart och fyndläge – och nu faller priserna på resor!

Nu är det rea på resor! Att många elever börjar skolan i dagarna märks på priserna på resor. Det är riktigt fyndläge och den som kan resa i januari och början av februari kan hitta många resor som är 30-50 procent billigare än under helgerna.

Resa till Gran Canaria en vecka för från drygt 2000 kronor? Eller till Thailand från 6500 kronor? Den som har möjlighet att resa iväg från det att skolorna börjar i januari och fram till sportloven kan göra riktiga fynd och tjäna tusenlappar. Priserna faller kraftigt till många destinationer, jämfört med priserna till samma resmål under jul- och nyår. Det har att göra med att utbud och efterfrågan styr charterarrangörernas priser.

–  Det är riktigt fyndläge nu. Den som ska resa till exempelvis Kanarieöarna eller Thailand kan hitta resor för halva priset jämfört med i julas och spara tusenlappar, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Flest fyndresor finns det till stora volymdestinationer, där arrangörerna har stor hotellkapacitet att fylla, som till exempelvis Kanarieöarna och Thailand. Det går även att hitta prissänkta resor till exempelvis Mexiko, Dubai, Kap Verde och Dominikanska Republiken.

–  Det handlar inte bara om att köpa så billigt som möjligt. Glöm inte att även de mer exklusiva resorna är billigare än vanligt. Nu finns möjlighet att lyxa till det ordentligt till en rimlig peng för den som kan åka i januari eller början på februari.

Ticket har jämfört priser på resor med samma hotell och reslängd med avresa precis före jul och avresa i januari. Några exempel: En resa till Gran Canaria på 8 dagar som kostade 6350 kronor före jul (avresa 21 dec) kan man i dag fynda för 3400 kronor (avresa 1 februari). Eller en resa till Khao Lak som kostade 15 550 kronor per person (avresa 22 december) finns nu till fyndpriset 8798 kronor (avresa 25 januari).

För mer information eller fler prisexempel, kontakta:

Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
E-post: karin.ahlstedt@ticket.se Tel: 070 735 63 08


Om Ticket: Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent. Ticket har 71 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning under varumärkena Ticket och AirnGo i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Försäljningen uppgår till ca 4,7 miljarder kronor och bolaget har ca 330 årsanställda. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.


insatgram