Singapore – den ultimata asiatiska storstaden

 

Singapore är en perfekt blandning av det orientaliska Asien och en modern storstad. Staden, med sitt smidiga geografiska läge och sin stora och lättnavigerade flygplats Changi, är en fantastisk knutpunkt för resor runt om i Asien – men förtjänar mer än bara en mellanlandning. Singapore har enormt mycket att upptäcka, både kulinariska matupplevelser i världsklass, shopping, allt från de lyxigaste av lyxhotell till billiga vandrarhem och ett magiskt, sprudlande nattliv.

Just de dramatiska kontrasterna är något av Singapores signum, och gör också staden så spännande att uppleva. Gamla hindutempel tätt inpå hypermoderna skyskrapor, österländskt möter västerländskt, och som följd av Singapores status som knutpunkt som varit i centrum för stora migrationsflöden är staden idag en av Asiens mest mångfaldiga städer. Detta göra att du enkelt kan upptäcka många kulturer och kulinariska läckerheter från flera helt skilda kök, allt inom stadens gränser.

Den etniska smältdegeln har också gett staden flera olika kvarter so alla är härliga att upptäcka. Little India är precis lika färgstarkt som det riktiga Indien och här hittar du stadens godaste curry. Chinatown är precis lika myllrade, men som om du istället för Indien landat i Kina. Även här hittar man gudomlig – och prisvärd – mat. Stadens mest kända shoppingdistrikt är Orchard Road, där de tjusiga butikerna ligger som ett pärlband längs vägen.

Resa dit

Det smidigaste sättet att ta sig till Singapore är med direktflyg med Singapore Airlines från Stockholm eller Köpenhamn. Från Göteborg mellanlandar du först i någon av ovanstående städer, innan du enkelt tar dig vidare direkt till Singapore.

Ta sig runt i staden

Singapores kollektivtrafik är mycket lättnavigerad och speciellt tunnelbanan är enastående enkel. Markeringar i golvet visar rätt väg, så det är näst intill omöjligt att irra bort sig. Även lokalbussen fungerar riktigt bra, med ett stort trafiknät. Lättast är att köpa ett Singapore Tourist Pass, som finns för olika antal dagar, och utnyttja staden till max.

Om du istället föredrar taxi är Singapores taxi både billig och enkel att hitta. Bilarna kör efter taxameter och från flygplatsen bör det inte kosta mer än ca 90 kr.

Gardens by the Bay

Detta spännande parkområde har, sedan öppningen 2012, snabbt blivit en av Singapores mest populära sevärdheter. Här vandrar du på hängbroar högt över marken och beundrar både den makalösa utsikten och de futuristiska, vertikala trädgårdarna. Två enorma kupoler till växthus håller andra klimatzoner än Singapores tropiska klimat – den ena, kallad Flower Dome, har växter från Medelhavet, Australien och Sydamerika medan den andra, Cloud Forest, har ett speciellt klimat som finns i tropiska bergsregioner.

Singapore Flyer

Singapores svar på Londons pariserhjul London Eye Singapore Flyer är, med sina 165 meter i diameter, världens högsta pariserhjul. Här uppifrån har du bäst utsikt över Singapores vackra skyline. Går även att åka på kvällstid då hela staden är vackert upplyst.

Singapore Flyer

Sentosa Island

Sentosa är en liten ö strax utanför Singapore som passar perfekt både för flera dagars vistelse eller för en dagsutflykt. Här finns fina stränder, vattenland, en fågelpark – och nöjesparken Universal Studios Singapore.

Sentosa Island är en perfekt utflykt, oavsett om du vill resa över dagen eller helst stannar ett par nätter.

Clarke Quay

Clarke Quay är Singapores främsta nöjesområde, fyllt av några av stans bästa kaféer, restauranger, barer och nattklubbar. På dagarna njuter besökare av promenader eller lunch- och fikastopp på kajen längs floden, och på kvällen lockar det härliga nattlivet. Att Singapore som stad och Clarke Quay som område också är mycket säkert gör att det även kvällstid är ett mycket trevligt område att vistas i.

Clarke Quay är ett mycket trevligt område både dagtid och nattetid, fyllt med spännande barer, restauranger och kaféer.

Raffles Hotel Singapore

Det går inte att skriva om Singapore utan att nämna stadens kronjuvel, anrika Raffles Hotel. Hotellet är uppkallat efter stadens grundare Sir Stamford Raffles, och här skapades och serveras den klassiska drinken Singapore Sling. Till drinken hör det till att äta jordnötter med skal på. Enligt tradition kastas skalen direkt på golvet. Det är dock inte själva drinken som lockar lika mycket som det vackra hotellet i kolonialstil med vackra små trädgårdar att njuta av.

Observera att Raffles Hotel är stängt för renovering och planerar att öppna igen under andra halvan av 2018.

Raffles Hotel Singapore

Boka din resa till Singapore här.

 


insatgram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *