Kultur och äventyr i Sharjah

Sharjah är en destination som många inte har hört talas om, och som ofta hamnar i skymundan av storasyskonet Dubai. Sharjah är det tredje största emiratet i Förenade Arabemiraten och kännetecknas ofta som det kulturella emiratet. Här får du en autentisk upplevelse med konst, kultur, museum och moskéer att utforska runt varje hörn. Precis utanför staden hittar du naturupplevelser och ökenäventyr, och med temperatur på runt 25 grader i både luften och vattnet på vintern så är staden dessutom perfekt för soltörstande svenskar.

Sevärdheter

Det finns mängder av spännande sevärdheter i Sharjah, som har utsetts till UNESCOs kulturhuvudstad i arabvärlden. Så om du är intresserad av att lära dig om den äkta arabiska kulturen så är det hit du vill resa! Sharjah är även känt för sin fantastiska ljusfestival som i februari lyser upp stadens landmärken med färg, musik och en spektakulär tredimensionell ljusshow.

Sharjah är även känt för sina många fantastiska muséer för allt från klassiska bilar till vetenskap och arkeologi. Om du är intresserad av kultur så vill du besöka Museum of Islamic Civilization, med många kulturskatter och intressanta utställningar.

I hjärtat av Sharjah kan du vandra runt i den gamla stadens smala gränder och se hur det såg ut för hundratals år sedan. I gamla staden finns också en underbar cafékultur, så här är det perfekt att stanna till för lunch eller en kopp kaffe.

Den fantastiska Al Noor-moskén dominerar Sharjahs stadsbild. Det är den största och mest kända av hela 600 moskéer i staden, och är öppen för turister med en guidad rundtur på måndagar. Bredvid moskén ligger vägen till ön Al Noor där du kan koppla av i litteraturpaviljongen, ta en promenad bland palmer och skulpturer, och besöka den fantastiska fjärilsträdgården.

I Sharjah finns det två stora souker (traditionella marknadsplatser i mäktig islamisk design) där du kan köpa guld, silver, smycken, vackra mattor och andra typiska arabiska varor. Även om du inte är shoppingsugen så är det ändå en riktig upplevelse att besöka en souk. Om du istället vill köpa mer moderna varor som kläder och skor kan du istället bege dig till Mega Market där du hittar allt du behöver.

Sol och bad

Med en kustlinje och vackra stränder längs Arabiska viken, flera tunnland med fantastisk öken och den äldsta mangroveskogen i regionen, så är Sharjah en gåva till både till soldyrkaren och friluftsentusiasten. Upptäck regionens vackra natur och sällsynta djurarter längs kusten, på land och i det kristallklara vattnet.

Äventyr

Sharjah erbjuder många möjligheter till äventyr. Vandring och ridning är populära aktiviteter, liksom vattensport, kajakpaddling och dykning i det kristallklara vattnet. Eller varför inte en ökensfari där du kan besöka de vackra sanddynerna med jeep, kamel, luftballong, fyrhjuling eller sandboard, och avsluta med lunch eller middag i ett beduinläger.

Klicka här för att boka din resa till magnifika Sharjah!


insatgram