Samos – underbar ö med topprankade charterhotell

Pythagorion, Samos.

Samos är en sann juvel i den grekiska övärlden med natursköna landskap, mysiga byar och fina stränder. Ön bjuder på stor variation och alla kan hitta sin plats att trivas på under semestern. Hit tar du dig enkelt med charterresor från Sverige.

Pythagorion

Den idylliska lilla hamnstaden Pythagorion är noterad på Unescos världsarvslista och det är inte svårt att förstå varför. En unik, historisk miljö med en av Greklands allra vackraste hamnpromenader gör staden till favorit för de flesta besökare. Här hittar du också det största utbudet för turister på ön.

Samos stad

Förutom det populära Pythagorion finns det flera älskade orter på Samos. Samos stad kallas även Vathi och är öns huvudstad. Staden är mycket vacker med sina små gränder fyllda med kaféer och små butiker, där lokalbefolkningen dominerar stadsbilden.

Kokkari, Samos.

Votsalakia

Votsalakia är en fridfull badort längs en kilometerlång strand. Byn är barnvänlig och stranden öster om byn, Psili Ammos, är en favorit bland barnfamiljerna. I bakgrunden dominerar höga berg som vackert ramar in byn.

Kokkari

En romantisk och mycket fotograferad ort på norra Samos och en av öns mest populära utflyktsmål. I de mysiga, blomsterprydda gränderna och längs den vackra kajpromenaden med sina restauranger härskar friden. Kokkari lockar med sköna vilostunder på något kafé med svalkande skugga och utsikt över vattnet. Glöm inte kameran…

Bild: Kalidon Panorama, TUI

Samos allra mest älskade charterhotell

Ön har ett mycket bra utbud av hotell i olika kategorier och för att visa dig de allra bästa resorna har vi listat hotellen som fått toppbetyg av resenärerna. Du hittar här resor från olika charterarrangörer i prisordning. Lägg in din avreseort i sökfältet överst i listan för att se alla resor, klicka här: Charter Samos – hotell med toppbetyg

 


insatgram