Så reste svenskarna julen 2019

Att fira jul utomlands innebär betydligt mindre stress kring alla julförberedelser och en mer avslappnad julledighet tillsammans med den närmaste familjen. Gran Canaria blev 2019 års jul mest populära resmål, följt av vinterfavoriten Thailand med Bangkok i spetsen. Många svenska resenärer valde även att fira jul i storstäder som Amsterdam, London och Paris, enligt färsk statistik från Ticket.

Många svenskar väljer att resa utomlands under jul- och nyårsledigheten – antingen för att fira självaste julafton på något härligt resmål, eller så väljs traditionsenligt firande på hemmaplan för att strax efter resa iväg, för miljöombytets, solens och värmens skull. Ytterligare en anledning att välja ett julfirande utomlands är att man då slipper mycket av julstressen – både den stress som alla förberedelser inför julfirandet ofta medför, men också den stress det kan innebära att resa runt och tillbringa mycket tid med släkten. En avslappnad jul utomlands med den närmaste familjen blir då ett perfekt sätt för återhämtning.

Gran Canaria är ett av vinterhalvårens mest populära resmål – och så även för julfirandet 2019, med stor marginal till tvåan Bangkok. Gran Canaria är förvisso inte lika sol- och värmesäkert som Thailand, men lockar med en betydligt kortare flygresa. Bangkok lockar dock fler julfirare som väljer att stanna borta under en längre tid än en vecka, och reser då vidare till något härligt sol- och badresmål söderut i Thailand.

Storstäder var också populärt bland svenska resenärer i julas, med Amsterdam som en tydlig favorit. Resebokningarna till Amsterdam i julas minskade dock med knappt 15 procent, jämfört med julen 2018. Istället var det en annan storstadsklassiker – Paris – som blev julens reseraket, och ökade antalet bokningar med drygt 70 procent.

Mest populära resmål julen 2019 – hit reste svenskarna

  1. Gran Canaria (2)
  2. Bangkok (1)
  3. Amsterdam (3)
  4. Teneriffa (8)
  5. Phuket (4)
  6. London (6)
  7. Miami (5)
  8. Krabi (10)
  9. Paris (ny)
  10. Malaga (7)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor med avresa den 18-31 december 2019.


insatgram