Mest populära resmålen under höstlovet

Westminster Bridge, London, Storbritannien


En sommar med tidvis kallt, blåsigt och regnigt väder har lett till stort intresse för utlandsresor. Helst spenderar svenskarna höstledigheten i London, medan Lissabon och Paris är de städer dit bokningarna ökar mest.

Många svenskar väljer att mota bort eventuellt höstdeppigt humör med en utlandsresa och sommarens ostadiga väder har lett till nya rekordnivåer inför höstlovet med en bokningsökning på 25 procent jämfört med samma period förra året. Allra flest reser till London, som med en ökning av bokningarna på 12 procent petar ner förra årets toppdestination Gran Canaria. London har alltid legat högt upp på listor över mest bokade resmål, men har nu stigit ännu mer i popularitet efter Brexit-beslutet och pundets försvagning mot kronan. New York, där dollarn har blivit mer fördelaktig för svenskar, lockar många svenskar över Atlanten och hamnar på plats 3 över mest bokade destinationer under höstlovet.

Lissabon – en av Europas charmigaste städer?

Årets raket Lissabon, som förutom med sin charm också har många stränder och härliga utflyktsmål inpå knuten, fortsätter att locka svenska resenärer och ökar kraftigt sina bokningar (+132 procent). I oktober bjuder den vackra, mysiga staden dessutom på behagliga temperaturer. Den portugisiska huvudstaden står tillsammans med Paris, som ökar med drygt 152 procent, för höstlovets största bokningsökningar.

Hit reser svenskarna på höstlovet

  1. London (2)
  2. Gran Canaria (1)
  3. New York (3)
  4. Malaga (4)
  5. Teneriffa (5)
  6. Paris (ny)
  7. Dubai (7)
  8. Lissabon (ny)
  9. Barcelona (6)
  10. Rom (8)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor över höstlovet vecka 44, bokat t o m 25 augusti

VILL DU OCKSÅ RESA TILL LONDON I HÖST? KLICKA HÄR!


insatgram