Maximera tiden i Dubai och Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är huvudstad i Malaysia. Namnet betyder “Det grumliga sammanflödet”. Namnet kommer från att staden grundades vid de grumliga floderna som flyter där.
Många av alla skandinaver som besöker Kuala Lumpur gör det för att de är på genomresa till andra Malaysiska destinationer såsom Borneo, Tioman eller Langkawi. Dock så är Malaysia verkligen värt ett eget besök, exempelvis som en 2 dagars avstickare från din sol och bad-semester på Phuket (1 tim 30 min flyg).

Själv hade jag och några goda vänner förmånen att besöka Kuala Lumpur under 4 dagar för några veckor sedan. 4 fullspäckade dagar. Vi flyg med det utmärkta flygbolaget Emirates som mellanlandar i Dubai. Alla Emirates A380 (och utvalda Boeing 777) har Wi-Fi på planet. Om man har ett par timmar i Dubai så ska man absolut boka in en guidad tur runt staden. Det gör man antigen när man bokar biljetten eller direkt vid ankomst.

Skärmklipp

Fototillfälle under rundturen i Dubai. I Bakgrunden syns världens högsta hus – Burj Khalifa.

dubai2

Fototillfälle på stranden under rundturen i Dubai. I bakgrunden syns världens enda 7-stjärniga hotell – Burj al Arab.

När det gäller hotell i Kuala Lumpur så är det helt och hållet smak och budget som avgör vilket hotell du ska välja. Är du ute och backpackar och budgeten är begränsad så är ett hotell i China Town att rekommendera. Enkla, billiga och ibland med tveksam standard men det vägs upp utav folklivet, maten och stämningen som man har alldeles utanför dörren. Om du däremot vill ha ett hotell med högre standards så finns alla de stora och välrenommerade hotellkedjorna representerade i Kuala Lumpur – egentligen är det sekundärt var man bor då det är mycket enkelt och billigt att ta sig runt med tunnelbana, pendeltåg eller taxi (2-3 km för ca 30 kr) .

streetfood2

I China Town finns det ett makalöst utbud av Streetfood. Frågan är bara var man börjar?

Anledning till vårt besök i Kuala Lumpur var att springa Asiens största hinderbanetävling Viper Challenge med över 20.000 (!) löpare. Starten för tävlingen går klockan i mörkret klockan 06.00 för att undvika den allra varmaste solen. Loppet är ca 21 km och innehåller 20 hinder. Om du är äventyrligt lagd så är detta verkligen att rekommendera. Kika gärna på massor av bilder under #viperchallenge2015

rampen

Sista hindret på tävlingen Viper Challenge i Kuala Lumpur

När man är i Kuala Lumpur så är ett besök i Batu Caves nästan obligatoriskt som är ett tempel inne i berget 13 kilometer norr om Kuala Lumpur. För att komma till själva grottan så måste man ta trapporna 272 steg…. Bra att tänka på att kvinnor måste ha kjol, byxor som täcker knäna. Det finns dock sjalar att hyra på plats. Tycker man om att klättra så finns det flera tillfällen kring Batu Caves där man kan pröva detta. Läs mer här: http://www.vertical-adventure.com/batu-caves—selangor.html

homanklättrar

I närheten av Batu Caves finns det flera ställen att klättra på. Grymt kul.

apornationalpark

Tre män. Rädd för en apa.

Efter besöket på Batu Caves och eventuell klättring så är ett besök och bad vid Kanching Falls ett måste. Om du nu inte fått nog av äventyr så kan man ju klättra även här… men det är nog ingenting som rekommenderas för den oerfarne. När man besöker Kanching Falls så måste man orka gå ända upp, till det första av de sju vattenfallen. Där är det mest orört och chansen att ni får vara ensamma är större.

anall

Kanching Waterfalls. Vackert och väl värt ett besök.


insatgram