Europas bästa julmarknader!

Julen närmar sig med stormsteg, men ibland kan det vara svårt att få julkänslan att infinna sig. Vad passar då bättre än att kicka igång denna härliga årstid med en julmarknad i någon av Europas alla härliga städer? Berlin är en klassiker som erbjuder nästan 60 (!) olika julmarknader att välja på, men det finns även så många fler mysiga städer med julmarknader värda att upptäcka.

Här tipsar vi om några utvalda favoriter, som garanterat ger dig rätt julstämning.

London (22 november – 6 januari)

London är en ultimat stad för julshoppping. Här finns precis allt, och dessutom på rimligt avstånd. Oxford Street må vara fylld av affärer, men missa inte julmarknaden i Hyde Park, Winter Wonderland – komplett med en skridskobana, pariserhjul och en massa, massa stånd med perfekta julklappar.

Boka din resa till Londons julshopping här. 

Berlin (26 november – 31 december)

Berlin är Europas julmarknadsstad nummer 1. Här kan du hitta upp till 60 marknader, som säljer allt från traditionella juldekorationer till konst och fantastisk mat. Marknaden vid Gendarmenmarkt anses vara den vackraste och är en av de mest populära.

Boka din resa till Berlins julmarknader här. 

Wien (24 november – 26 december)

Wiens julmarknad har hållits årligen i över 700 år. Här är det glühwein som gäller, härligt värmande när du strosar bland bodarna. Wien har flera julmarknader på olika platser runt om i staden, som alla har något speciellt att ge.

Boka din resa till Wiens julmarknader här. 

Lübeck (26 november – 30 december)

Första gången Lübecks julmarknad nämndes i skrift är redan 1648, och denna är en riktig klassiker som bör upplevas åtminstone en gång. Vackra medeltida torg där försäljarna dukar upp dignande julbodar. Varje år finns också en stor attraktion kallad Sagoskogen, inspirerad av bröderna Grimm.

Boka din resa till Lübecks julmarknad här. 

Köpenhamn (17 november – 31 december)

Köpenhamns absolut mest kända julmarknad är marknaden på Tivoli, som också drar absolut flest besökare. Massor med julbodar, julljus, granar och pynt gör att julstämningen är på topp. En annan populär marknad är H.C. Andersens julmarknad på Axeltorv mittemot Tivoli (öppen fram till den 21 december).

Boka din resa till Köpenhamn här.

Tallinn (16 november – 7 januari)

Julmarknaden i Tallinn härstammar ifrån år 1441, och äger rum på Rådhustorget och de mysiga, kringliggande gränderna i Gamla stan. Julig medeltidskänsla där stånden säljer t.ex. ljus, juldekorationer och vackert porslin. Lägre prisnivå än på många andra ställen i Europa.

Boka din resa till Tallinn här.

Prag (2 december – 6 januari)

Stor marknad på Gamla stans torg där du kan hitta traditionella tjeckiska godsaker och annan plockmat. Även runt det stora Wenceslastorget finns en julmarknad under ungefär samma tid. Missa inte den fantastiska tjeckiska julmaten, där fisk spelar stor roll på julbordet.

Boka din resa till Prags julmarknad här. 

Riga (1 december – 6 januari)

Riga lär ha varit en av de första städerna att dekorera stortorget med en rest gran. De mysiga, slingrande gränderna i staden och den vackra arkitekturen gör denna till en julmarknadsfavorit. Dessutom med lägre priser än många andra marknader.

Boka din resa till Rigas marknad här. 

Budapest (9 november – 1 januari)

Budapest är en snabbt växande plats för julmarknader, som också blir bättre varje år. Den största och mest populära marknaden ligger på Vörösmarty torg i centrum. Full av trevlig julshopping, god mat och dryck, perfekt för att få igång julstämningen.

Boka din resa till Budapests julmarknader här. 


insatgram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *