Maximera ledigheten i jul – mest populära resmålet

Gran Canaria mest populära resmålet att fira jul utomlands.

De röda dagarna under årets jul- och nyårsledighet infaller mycket fördelaktigt för alla arbetstagare. Många svenskar passar på att ta långledigt, flyr eventuell julstress och firar istället julafton utomlands. Mest populära resmålet för ett julfirande utomlands är Gran Canaria, följt av Phuket – men det är Teneriffa och Krabi som ökar antalet resebokningar mest.

Hitta din resa här!

Vackra Maspalomas, Gran Canaria.

De senaste åren har inneburit fördelaktiga möjligheter till långledigt över jul och nyår för många av Sveriges arbetstagare. Julledigheten 2019 är inte sämre – fem dagars semesteruttag ger 17 dagars sammanhängande ledighet. Årets ledighet är dessutom den sista på några år att vara så pass fördelaktig, eftersom fler röda dagar än tidigare kommer infalla på helger under kommande års jul- och nyårsledighet.

Natursköna Teneriffa alltmer populärt resmål bland svenska resenärer.

I takt med att det har blivit allt mer populärt att fly julstressen åker många svenskar iväg till värmen i vinter. Antalet resebokningar över julafton har dock minskat med drygt 6 procent jämfört med i fjol, men i och med svenskarna bokar sina utlandsresor senare än jämfört med 2018 så krymper denna minskning ju närmare julafton kommer.

Gran Canaria är svenskarnas favoritresmål när det gäller julaftonsfirande utomlands, följt av Phuket och Teneriffa. De två förstnämnda minskar antalet bokningar, medan däremot Teneriffa ökar med knappt 19 procent jämfört med i fjol.

Julafton på en sandstrand? Phuket är en given favorit!

Så maxar du julledigheteten 2019

Ta ledigt dessa 5 dagar: 23, 27, 30 december, 2 – 3 januari
Total ledighet 17 dagar: 21 december – 6 januari

Hitta din resa här!

Hit reser svenskarna för att fira julafton 2019

  1. Gran Canaria (1)
  2. Phuket (2)
  3. Teneriffa (5)
  4. Miami (4)
  5. Bangkok (3)
  6. Krabi (7)
  7. Amsterdam (6)
  8. Cancun (10)
  9. New York (ny)             
  10. Malaga (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 17 november med avresa den 14/12-23/12, hemkomst mellan den 25/12-5/1.


insatgram