Höstlovets charterraketer

Höstlovet är en av svenskarnas mest intensiva resveckor under hela året, och många passar på att resa utomlands för ett avbrott i höstvardagen. Favoriten Gran Canaria är det mest populära resmålet, men minskar dock bokningarna med 15 procent jämfört med förra året. Istället lockar grannön Lanzarote allt fler svenskar, och ökar antalet resebokningar med 64 procent under höstlovsveckan.

Gran Canaria har under decennier varit ett av svenskarnas absolut mest populära resmål under vinterhalvåret. Den populära ön, med vackra stränder och ett stort utbud av olika aktiviteter, lockar alla typer av resenärer – oavsett önskemål på semestern. Många svenskar har dock besökt Gran Canaria, och då svenskarna i stor utsträckning lockas av nya upplevelser på semestern tittar många på alternativa resmål. Grannön Lanzarote, den mest vulkaniska av Kanarieöarna med spännande lavalandskap att utforska, är ett alltmer populärt alternativ och ökar bokningarna med drygt 64 procent inför höstlovsresorna.

Även några av Medelhavets mest omtyckta resmål ökar bokningarna kraftigt under höstlovet. Populära Rhodos ökar med 30 procent, och Alanya – en riktig raket de senaste åren efter de kraftiga minskningarna 2016 – ökar nästan lika mycket. Till följd av en svag svensk valutautveckling har flera researrangörer minskat utbudet till dyra eurodestinationer, och satsar istället på prisvärda Egypten. Denna satsning har fått effekt – Hurghada, Egyptens främsta semesterresmål, ökar resebokningarna med 19 procent.

Bland barnfamiljer är höstlovsveckan extra populär, eftersom man då har skolornas terminer att förhålla sig till för ledighet. Dessutom innebär en charterresa bekvämlighet och smidighet, både i bokningsprocessen och under själva resan – något som i hög grad efterfrågas bland många resenärer, inte minst bland barnfamiljer med en intensiv vardag.

 

Höstlovets främsta charterraketer

  1. Lanzarote, + 64 procent
  2. Rhodos, + 30 procent
  3. Alanya, + 29 procent
  4. Hurghada, + 19 procent
  5. Cypern, + 7 procent

Källa: Tickets bokningsstatistik, avresor under höstlovsveckan v. 44

 


insatgram