Höstens hetaste weekendresor

Rekordhögt intresse för weekendresor under hösten.

Bästa sättet att bota eventuellt höstdepp och fylla på energidepåerna inför vintern? Besök någon av Europas alla fantastiska städer under en kortare weekendresa!

Fler och fler svenskar vill åka på weekendresor under hösten – kortare resor är en stark trend som ökat markant de senaste åren. Helst besöker svenska resenärer London, Amsterdam eller Paris. London gynnas av ett fallande pund, och gör en semester mer ekonomiskt fördelaktig för alla besökare som vill ta del av det fantastiska utbudet av restauranger, shopping, musikaler och annat nöje.

Amsterdam är en av 2017 års raketresmål och weekendresebokningarna dit ökar med nära 136 procent. Den korta flygtiden och stadens charm, som inbjuder till mysiga höstpromenader längs stadens alla kanaler, lockar många svenska turister. Att snittpriset på en resa till Amsterdam dessutom har sjunkit med 22 procent bidrar säkerligen också till Amsterdams stigande popularitet.

Paris. Denna klassiska huvudstad som nästan har ett mytomspunnet skimmer över sig har alltid legat nära svenska resenärers hjärtan. För weekendresor under hösten i år har staden dock klättrat från plats 6 till plats 3 över mest bokade destinationer. Sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, Louvren, Champs-Élysées och Centre Pompidou, tillsammans med stadsdelar som Marais och Saint-Germain finns med på många resenärers önskelistor – och är platser som många väljer att besöka om och om igen.

Mûnchen

Ett besök på någon av alla trevliga ”Biergärten” – ett måste i München!

Årets mest spännande nykomling på listan är dock München! Den sydtyska staden är kanske mest känd för sin Oktoberfest – ölfestivalernas ölfestival – som i år arrangeras för 184:e gången. Festivalen går varje år av stapeln från mitten av september till och med den första måndagen i oktober. München är även ett eldorado för fotbollsintresserade besökare, med Tysklands mest framgångsrika fotbollsförening FC Bayern München som kronjuvel.

Italienska storstäder är en annan trend i höst. Rom är den mest bokade italienska staden, men det är Milano, Florens och Venedig som ökar mest. Sevärdheter, shopping och kulinariska upplevelser gör att Italien går från att främst vara en sommardestination till att numera ha ett högt bokningstryck året runt.

Sugen på en weekendresa? Klicka här för att boka direkt!

Hit reser svenskarna i höst

  1. London (1)
  2. Amsterdam (3)
  3. Paris (6)
  4. Prag (4)
  5. Barcelona (5)
  6. München (ny)
  7. Rom (7)
  8. Wien (ny)
  9. Lissabon (ny)
  10. Mallorca (8)

Källa: Ticket, weekendresor hösten 2017, bokat t o m 20 september


insatgram