Här firar vi årets Midsommar utomlands

Midsommar är en av våra starkast traditionsbundna högtider – men många passar ändå på och reser utomlands under firandet. I år reser svenskarna helst till Bangkok (och vidare till någon härlig paradisö), Alanya och Kreta.

Bombastiska Bangkok, ett perfekt avstamp för en Thailandssemester

Thailand har under de senaste åren gått från att endast vara en vinterdestination till att locka svenska besökare även under sommarmånaderna. Vacker natur med magiska stränder, många möjligheter till utflykter och äventyr och en fantastisk matkultur lockar många svenskar. Flest väljer att resa in till Bangkok, för att kombinera några dagars storstadssemester med någon av alla Thailands alla härliga paradisöar. Inför årets midsommarresor ökar resebokningarna till Bangkok med 11,5 procent.

Vackra Loutro, Kreta

Årets klättrare är däremot Rhodos som ökar rejält inför årets Midsommarhelg (+ 15,8 procent). Några av Greklands vackraste stränder tillsammans med pittoreska Rhodos Stad gör att fler svenskar än i fjol väljer Rhodos, istället för traditionellt midsommarfirande på hemmaplan.

Rhodos, ett av Midsommarhelgens mest populära resmål

Även midsommarfirande i storstäder är populärt i år, främst i Paris och New York som båda klättrar två placeringar på topplistan. För svenskar i Paris som är sugna på midsommarkänslor anordnar Svenska Institutet i Paris ett traditionellt firande med både midsommarstång och små grodorna. I New York hålls årligen ett stort firande i Battery Park på nedre Manhattan, där både turister och svenskar bosatta i New York träffas och dansar runt stång, till amerikanarnas lika delar förvåning och förtjusning.

Mest populära resmål för en utlandssemester under Midsommar

  1. Bangkok (5)
  2. Alanya (3)
  3. Kreta (2)
  4. Mallorca (1)
  5. Paris (7)
  6. Rhodos (ny)
  7. New York (9)
  8. Split (4)
  9. Cypern (8)
  10. Malaga (6)

Källa: Tickets statistik, resor bokade t o m 13 juni 2019 med avresa den 15-20 juni 2019, jämfört med motsvarade dagar 2018.


insatgram