GUIDE: VINTERNS CHARTER TILL TROPIKERNA

Isla Mujeres utanför Cancun, Mexiko.

Vinterresorna har i år börjat bokas tidigare än normalt. Orsaken kan vara att man i dessa corona-tider satsar på en vintersemester, då man kanske känner sig mer osäker på sommarresan. Vi har därför sammanställt researrangörernas bästa resor till sköna tropiska stränder, så att du kan få lite värmande inspiration och enklare kan hitta din resa.

Destinationer

Vinterns charterresor har många spännande resmål att visa upp och det finns även några nyheter. Eftersom charterutbudet numer blandas upp med reguljärflygsbaserade paketresor, så finns det en hel del att välja bland.

De sex mest bokade tropiska resmålen med charter i vintras var Thailand, Kap Verde, Mexiko, Vietnam, Gambia och Dominikanska Republiken.

Lilla barfotaön Koh Lipe, favorit bland många Thailandskännare.

Thailand växer åter i antal resenärer och Krabi har blivit en stor utmanare till Phuket som ankomstflygplats. De mest populära resmålen knutna till Krabi flygplats är den avslappnade “svenskön” Koh Lanta samt Ao Nang och Klong Muang på fastlandet. Den paradisiska lilla pärlan Koh Lipe når du också från Krabi, men notera att transfern är flera timmar lång.


Zanzibar, historisk smältdegel av kulturer med drömlika stränder.

En helt ny utmanare är Zanzibar, en exotisk destination med rik historia, mixad kultur och härliga stränder. Här finns mycket att uppleva. De utvalda hotellen med TUI har alla strandläge och det finns även hotell lämpliga för barnfamiljer. All Inclusive erbjuds på flera hotell.

Mauritius utanför Afrikas östkust har i år inga charterresor, men det finns flexibla reguljärflygspaket för dig som är sugen på denna paradisiska destination.

En av de sagolikt vackra stränderna på Seychellerna – Anse Source D’Argent

Regulärflygspaket gäller även för den otroligt vackra ö-nationen Seychellerna, vilka ligger norr om Mauritius. Stränderna är verkligen bland världens allra vackraste och här hittar du en stillsam, naturskön miljö.

Även “gudarnas ö” Bali i Indonesien erbjuder reguljärflygspaket på en eller två veckor. Den magiska ön har lockat resenärer i alla tider med sin speciella hinduiska kultur, sina sägenomspunna tempel och vita korallstränder. En prisvärd destination, dessutom.

Templet Pura Ulun Danu i Lake Beratan på Bali.


Dominikanska Republiken har tyvärr också utgått som charterdestsination, men på populära ön Aruba i Karibien går det bra att semestra även i vinter.

Indiska Goa är ett prisvänligt resmål med milslånga, palmkantade stränder. Norra Goa är livligare och har ett större utbud av nöjen, butiker och restauranger än södra Goa, som är betydligt lugnare.
OBS: Visum måste sökas innan avresa.

Palolem Beach i Goa, Indien.


Ombokningsbara resor

Som läget är idag (april 2020), så erbjuder Ving, Apollo och TUI fri ombokning av charterresorna till tropikerna i vinter. Vi har sammanfattat villkoren nedan, för att ge dig lite guidning. Närmare information finns att läsa vid bokning och villkoren kan ändras. Kontrollera noga vid beställning.

Ving : Med Vings av- och ombokningsskydd får du möjlighet att boka om din charterresa hur många gånger du vill fram till 30 dagar innan avresa, oavsett anledning.

TUI: Fri ombokning på alla charterresor. Gäller för nybokade paketresor med charterflyg + hotell, under avreseperioden 1 april 2020 – 31 mars 2021

Apollo: Du som bokar en resa inom Apollos charterprogram med avresa under 2020 får nu möjligheten att en gång, helt kostnadsfritt, boka om din resa till ett annat resmål, hotell eller avresedatum.


Apollo: Du som bokar en resa inom Apollos charterprogram med avresa under 2020 får nu möjligheten att en gång, helt kostnadsfritt, boka om din resa till ett annat resmål, hotell eller avresedatum.

Apollos härliga Lanta Sand Resort & Spa på Koh Lanta – en pärla med strandläge!

Strandnära hotell

Här hittar du hotell som ligger inom cirka 150 meter från stranden på samtliga resmål. Avreseorten som visas är den billigaste, du kan naturligtvis ändra till valfri flygplats och välja avreseperiod. Du kan även filtrera resultatet ytterligare om du önskar:

Alla strandnära hotell, prisordning
Strandnära hotell för familjen, prisordning
Strandnära hotell inriktade mot vuxna som reser utan barn

Fler tropiska tips

Här hittar du fler tips på resor till de exotiska stränderna:

Topphotell för dig som reser utan barn
Topphotell i Thailand
All Inclusive
Hotell som vi gillar
Boutique-hotell
Lägsta pris till tropikerna


insatgram