CHARTERGUIDE: Strandhotell på Kreta

Nyhet! Nu kan du boka charter med Apollo till den idylliska lilla orten Bali på Kreta.

Kreta är utan tvekan en av våra mest älskade destinationer med charter. Ön visar upp en stor variation och det finns alltid nytt att upptäcka bland vackra stränder, mysiga byar och vacker natur. Kreta har verkligen något för alla och även hotellutbudet är variationsrikt och spännande. Du kan välja att semestra på lyxiga all inclusive-resorts, charmiga familjeägda små hotell, läckert designade boutique-hotell och allt däremellan. Vi hjälper dig hitta rätt

Chania-kusten

Kuststräckan utanför den charmiga lilla hamnstaden Chania på Kretas nordkust är favoritresmål för de flesta skandinaver som reser till ön. Strandlinjen har ett pärlband av orter att välja bland. Här hittar du attraktiva strandorter som Platanias, Agia Marina, Kato Stalos med flera. I Platanias hittar du liv och rörelse, nöjen och shopping. Agia Marina med sin långgrunda strand är lugnare och en favorit bland familjer med mindre barn. Semestrar du i Chrissi Akti/Agii Apostoli så har du, förutom fina stränder, nära till Chania med sitt stora utbud av restauranger, nöjen och annat.

Här hittar du resor med de mest strandnära hotellen på Chania-kusten:

Strandnära charter på Chania-kusten

Chania en ljummen sommarkväll.

Rethymnon-kusten

Den lilla staden Rethymnon på nordkusten har ett stort utbud för besökare, en vacker liten venetiansk hamn, stränder mitt i stan och en lång kuststräcka med flera strandorter.

Rethymnon Old Town är verkligen värt ett besök, en av de finaste städerna på Kreta med sina gränder och prång. Staden övervakas av fortet “Fortezza” som byggdes 1500-talet, men platsen har haft en strategisk byggnation redan långt före detta.

Här hittar du resor med strandnära hotell på resmålet:
– Strandnära charter på Rethymnon-kusten

Den vackra venetianska hamnen i Rethymnon.

Östra Kreta – hemliga smultronställen

Östra Kreta benämns ofta som Greklands hemliga hörn. Här finns en uppsjö av intressanta platser att upptäcka, speciellt på den sydöstra kusten och naturligtvis i inlandet finns områden som sällan besöks av några utländska turister.

Kuststräckan mellan staden Heraklion, med sin flygplats, och vackra Agios Nikolaos är däremot mycket välbesökt och längs de många stränderna finns en mängd hotell att välja bland.

I staden Sitia finner du ett lugnt grekiskt vardagsliv och den långgrunda stranden som breder ut sig öster om staden är mycket uppskattad av barnfamiljer.

Agios Nikolaos är en kosmopolitisk liten stad byggd kring en liten sjö vid en fantastiskt vacker kust, en otroligt populär destination för besökare till Grekland. Här har du shopping galore och ett jätteutbud av restauranger, kaféer och barer. Trots vimlet och det livliga nöjeslivet, så finner du även lugnet och den traditionella grekiska gästfriheten. 

Palekastro är en “hemlig” och genuin liten ofördärvad pärla bland oliv- och vindruvsodlingar. I byn hittar du traditionella kaféer och tavernor och i någon kilometer bort finns fina sandstränder och även den unika palmstranden Vai. Här finns inga hotell direkt vid stranden, så hyr gärna en bil för att se omgivningarna runt hotellen och utforska stränderna i området.

Elounda är en av Kretas mest eleganta badorter och här är lyxhotellens rofyllda hemvist. Stranden är skyddad av den sägenomspunna ön Spinalonga (Kalidon på grekiska). 

Här hittar du resorna:
Strandnära charter till Östra Kreta
– Charter till till Palekastro

Agios Nikolaos på östra Kreta med sin lilla sjö.

Kretas sydkust

Den varma sydkusten är mycket glest befolkat, men även här kan du hitta små mysiga strandorter som oftast tidigare varit fiskehamnar. Här finns inga hus högre än med två våningar, förutom kyrkorna som stolt reser sig mot skyn. Finsmakarna bland turisterna väljer ofta den mer oexploaterade sydkusten för att finna lugnet. Priset att betala för avskildheten är en längre transfertid från flygplatserna i norr.

Den enda staden på kusten är Ierapetra, där du kan hitta ett visst utbud av shopping och nöjen. Först på senare år har sydkusten erbjudits som charterresmål för svenska resenärer.

Den lilla orten Plakias är en nyhet för 2020. En lugn liten by invid en vacker bukt kantad av en lång strand med fina badmöjligheter även för barnfamiljer. Byn bjuder fortfarande på grekisk vardag och en känsla av det ursprungliga Kreta, trots att turismen har tagit fart. Bergen reser sig runt orten och du har mycket bra möjligheter till vandringar och härliga naturupplevelser.

Här hittar du resorna:
Strandnära charter till södra Kreta

Plakias Beach på södra Kreta, fridfullt och avslappnat.

Fler sökkategorier

Kontakta Ticket

Vill du hellre ha personlig hjälp med att boka din semester, så är du välkommen in till någon av våra Ticket-butiker eller ring 0770-45 67 07.


insatgram