Fly vintermörkret – åk till magiska Kenya

Kenya
Vill du ha safari i världsklass? Åk till Kenya!

Vill du rida över vidsträckta slätter, åka på jeepsafari på jakt efter ”the big five” eller se elefanthjordar från verandan på din privata veranda? Då är möjligheterna oändliga i magiska Kenya.

I Kenya kan du också bestiga mäktiga snöklädda berg, njuta av den 480 kilometer lång kust med palmer, vita sandstränder och korallrev och uppleva spännande kulturer som är opåverkade av västvärlden.

Nedan hittar du våra bästa tips till magiska Kenya. Blir du sugen på att åka dit? Boka flyg och hotell här eller kontakta närmaste Ticket-butik så hjälper vi dig pussla ihop den perfekta Kenyaresan!

Fyra heta tips till magiska Kenya

1.   Sol och bad i Indiska Oceanen

spiaggia

Kombinera en spännande safari med lata dagar på någon av de kritvita stränderna längs den 480 kilometer långa kusten mot Indiska Oceanen. Det är den perfekta kombinationen!

Längs Mombasakusten hittar du oändliga vita stränder kantade med kokospalmer och turkost vatten. Här finns inte bara möjlighet till sol och bad utan också till aktiviteter som djuphavsfiske eller snorkling och dykning vid korallreven utanför kusten. Här hittar du till exempel de stadsnära stränderna Nyali Beach, Bamburi Beach och Shelly Beach. Andra populära turistparadis längs kusten är Malindi Beach, Diani Beach och Watamu Beach.

2.   Masai Mara – safari i världsklass

Silhouette di giraffe

I västra Kenya ligger nationalparken Masai Mara, som erbjuder safari i världsklass. Här vandrar gnuer, zebror och antiloper i flock över savannen medan lejon vilar i skuggan och giraffer tar för sig av akacieträden. Här finns varken elmaster eller trafikerade vägar så långt ögat når och ibland stöter man på massajer som vallar sin boskap, djupt koncentrerade för att inte stöta på ett hungrigt lejon.

Bo i lyxiga lodger, åk jeep, vandra eller ta en ridtur för att komma riktigt nära de vilda djuren. Oavsett färdsätt är en safari i Kenya en upplevelse för livet.

3.   Lamu – ett annorlunda paradis

Lamu, Kenya - January 17, 2013: View of Lamu Town on Lamu Island in Kenya.

Ön Lamu i Indiska Oceanien utanför Kenyas kust bjuder på sol och bad och fantastiska långsträckta stränder med kritvit sand. Men Lamu är mer än så. I kuststaden, som bär samma namn som ön, har lokalbefolkningen levt på samma sätt i mer än 400 år. Hela staden är en labyrint av trånga gränder med hus i typisk swahili-stil med snidade trädörrar, livfulla marknader och åsnor som främsta transportmedel. Inte för inte finns staden i dag på Unescos världsarvslista.

4.   Äventyr i Mount Kenya

Mount Kenya and lone Acacia Tree at Lewa Conservancy, Kenya, Africa

Kenyas högsta berg, Mount Kenya, ligger fyra timmar från Nairobi. Här kan du njuta av makalösa naturupplevelser och få stora utmaningar. En vandring uppför berget är en resa genom olika naturtyper, från odlingszonen vid bergets fot, via skogsmark och bambubuskage. Efter 4500 meter tar enslig fjällnatur vid, med hedar och glaciärer.

På vägen upp mot Lenana-toppen, 4986 meter över havet, bor vandrarna på enklare lodger eller i stugor eller tält. Bara bergsklättrare kan ta sig ända upp till högsta toppen, Batian, 5199 meter över havet.

 


insatgram

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.