Fler överraskar med resor på Alla hjärtans dag


– storstadsresandet ökar med 40 procent i vår

På tisdag äger årets mest romantiska dag rum och fler än någonsin väljer att bjuda sin käraste på en resa utomlands. Det mest populära resmålet är New York som ökat med 75 procent. Andra storstadsresmål på stark uppgång under våren är Paris (44 %), Prag (34 %) och Wien (94 %).

Den amerikanska högtiden Alla hjärtans dag växer sig allt starkare hos svenskarna för varje år som går. I år är det dessutom fler än någonsin som väljer att överraska sin partner med en resa som Alla hjärtans dag-present.

– Vi ser en klar ökning på resor runt Alla hjärtans dag. Enligt våra säljare är det allt fler som bokar en resa i smyg för att överraska sin partner och det är främst storstadsweekends som bokas. I vår har vi märkt att svenskarna över lag har ett stort intresse av att besöka storstäder. Många bra flygkampanjer har bidragit till att storstadsresandet har ökat med hela 40 procent, säger Martin Durnik, marknadschef.

En av tio har träffat sin partner på en resa
Undersökningen Ticket Collection som vi har genomfört via Novus visar att en av tio svenskar har mött sin nuvarande eller en tidigare partner på en resa.

Och det verkar som att resor får kärleken att blomstra lite extra. I samma undersökning framkommer det att 22 procent av svenska folket blir mer kärleksfulla när de reser, åtta procent bråkar mindre och fem procent blir mer jämställda. Endast två procent bråkar mer.

Topplista: Vårens mest populära storstadsresmål  
1) New York (1)
2) London (2)
3) Bangkok (4)
4) Barcelona (3)
5) Paris (5)
6) Rom (6)
7) Miami (7)
8) Prag (8)
9) Berlin (ny)
10 Wien (ny)

Bokningar gjorda fram till och med 10/2 – 2012 med avresedatum 10/2 – 31/5 – 2012. Siffran inom parentes anger 2011 års placering.

För information, kontakta:
Martin Durnik, marknadschef, Ticket Privatresor AB
08-702 66 47, 0702-95 97 74, martin.durnik@ticket.se


insatgram

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *