Dubai – ett mecka för alla shoppingälskare

Ett eldorado för shoppingälskare. Det sammanfattar Dubais gigantiska utbud väl – här finns allt från några av världens mest berömda köpcentrum till spännande marknader med snirkliga gränder, som känns som en kuliss till tusen och en natt. Priserna i de stora galleriorna är ungefär desamma som i Sverige, men utbudet desto större. Oavsett om du är ute efter en dyr märkesväska, en ny elektronikpryl eller guld och kryddor kommer du inte att bli besviken.

Mall of the Emirates

Näst största shoppingcenter i Dubai, men desto mer berömt eftersom det är här den välkända skidbacken Ski Dubai ligger. 400 meter lång och inomhus – om du tröttnar på solen, sanden och värmen utanför och snarare längtar till lite snö och kyla. Komplett med stolslift, snowboardpark och pulkabacke. Kläder, skidor och annat som kan behövs hyrs på plats.

Hälften av butikerna i Mall of the Emirates är inriktade på mode, och här finns allt från de mest exklusiva märkena till större, internationella kedjor.

Dubai Mall

Dubai Mall är världens största shoppingcenter, stort som 50 fotbollsplaner tillsammans vilket gör att det är lätt att nästan gå vilse. Bra skyltning underlättar dock navigationen. Dubai Mall ligger precis vid foten av Burj Khalifa, och hit tar besökare sig lättast med taxi eller tunnelbanan.

I Dubai Mall huserar allt från superexklusiva märken som Louis Vuitton, Dior och Gucci till highstreet-favoriter, exempelvis Zara, H&M och Vero Moda. Tröttnar du på affärer finns ett enormt utbud restauranger att vila fötterna på, eller varför inte utmana resesällskapet med en hockeymatch på Dubai Malls hockeyrink? Här finns också ett gigantiskt akvarium, när det behövs en paus från att gå runt i alla affärer.

Karama Bazaar

Karama Bazaars utbud är gigantiskt – med svårslagna priser. Allt från souvenirer och kläder till möbler och matvaror. Det är också här du hittar Dubais absolut bästa kopior på märkesväskor. Ett hett tips är att köpa med en massa olika kryddblandningar hem!

Soukerna

Dubai har en mängd souker, och ett besök på minst en är ett måste under semestern. Souk är ett arabiskt ord för marknad, och det finns olika souker för olika varor. Kryddsouken är en favorit, att bara strosa omkring och insupa alla olika dofter är en fantastisk upplevelse. Textilsouken, som också kallas Old Souk, är som namnet antyder ett paradis för textilfantaster. Köp ett tyg med hem, eller lämna in hos någon av alla skräddare för att få ett plagg uppsytt som du vill.

Guldsouken brukar vara populär bland utländska besökare, eftersom guld är skattefritt i Dubai och därmed mycket billigare att köpa än hemma. Även parfymsouken är väl värd ett besök, med gudomliga dofter från parfym, essentiella oljor, rökelse och en massa annat.


insatgram