Dubai med barn

Dubai är ett spännande resmål som står högt upp på många svenska resenärers lista över drömsemestrar. Denna bombastiska stad är ett eldorado för alla besökare, oavsett om du gillar sol och bad, mat, shopping eller maxade äventyr.

Men – är Dubai ett resmål för dig som reser med barn? Och vad passar egentligen att hitta på för besökande barnfamiljer? Här kommer våra bästa Dubaitips för en härlig familjesemester!

Smidig resa och stabilt väder

Långa flygresor med barn som hellre springer fram och tillbaka i gångarna eller sparkar på stolen framför, stökiga mellanlandningar… Det finns flera skäl till varför barnfamiljer drar sig för att långresor. Den relativt korta flygtiden till Dubai – 6 timmar, bara 1 timme längre än till populära Kanarieöarna – är därför mycket lockande för barnfamiljer som ändå inte vill tumma på solsäkerheten och upplevelserna under semester. Tidskillnaden är endast två timmar, vilket minimerar jetlag med störande nattliga uppvakningar som följd.

Vädret är mycket pålitligt, särskilt under hösten och de kalla svenska vintermånaderna när det är lite för svalt i Medelhavsregionen och vädret på Kanarieöarna kan vara lite ostadigt. Under den svenska sommaren bör man dock undvika Dubai, då temperaturerna lätt kan stiga upp (och över!) 40 grader.

Ta sig runt

Taxi i Dubai är billigt och smidigt. Hotellets läge spelar därför inte så stor roll, eftersom det ändå är enkelt att ta sig runt staden. Tänk dock på att taxibilarna oftast inte har barnstolar.

Tre tips i Dubai

  • Hop-on Hop-off sightseeingbuss är perfekt för barnen. De brukar oftast gilla att sitta på bussens övervåning och titta ut på trafiken. Dessutom ger dessa bussar en bra överblick över staden. Det finns olika bussturer (Gamla Dubai och Burj Khalifa, Jumeirah och Burj Al Arab, Dubai Marina och The Palm) och det är enkelt byta mellan dem om man vill se fler stadsdelar. Se karta här.
  • Dubai Mall (som tidigare tipsats om för shoppingsugna besökare) är en enorm galleria med över 1200 butiker, restauranger, skridskobana, Dubai Aquarium och olika lekland. På kvällarna är det även en ljusshow i de stora fontänerna utanför gallerian.
  • Båttur runt Palm Jumeirah – en av de konstgjorda öarna som ser ut som en palm. Grenarna av palmen kantas av lyxiga privata villor och längst ut ligger det 5-stjärniga hotellet Atlantis The Palm.

Stränderna!

Dubai har flera stränder, men den främsta barnstranden är Kite Beach. Förutom den fina sandstranden finns här också en skatepark, en äventyrsbana, stora studsmattor och en lekplats för de yngre besökarna. Längs strandpromenaden finns också många matställen, vilket gör det lätt att hänga länge på stranden.

Gigantiska temaparker

Dubai har en uppsjö temaparker att välja bland, med bland annat Hollywoodtema, barnfavoriten Legoland Dubai och stora vattenland för hela familjen. Aquaventure Waterpark rekommenderas för de som gillar äventyr i vattnet. För de yngre barnen finns lugnare lekområden. Vattenlandet ligger vid Atlantis, The Palm, och när en stunds paus känns lagom går det utmärkt att promenera längsmed palmens lugna kanaler.

Kidzania

I Dubai Mall ligger ett annorlunda, men roligt och prisbelönt koncept kallat Kidzania. Inom detta område, med gator och hus, får barnen leka vuxna. Varför inte låta dem prova på att jobba som läkare, brandmän eller kockar? De anländer till ”staden” med 50 kidzos, den fiktiva lokala valutan, som de sedan kan använda när de utforskar miniatyrgatorna.


insatgram