Dramatiska Algarve – perfekt både för sol, bad och en aktiv semester

Den långa Algarvekusten kännetecknas av kritvita stränder, kristallklart vatten och dramatiska klippor. Trots att Algarve länge varit ett populärt resmål har miljön behållit sin originella, pittoreska känsla.

Aktiva Algarve

Algarve är ett paradis för den som vill röra sig på semestern. Den vackra naturen erbjuder vidunderliga cykel- och vandringsleder, och kustlinjen är perfekt att utforska från en kajak.

De soldränkta stränderna lämpat sig inte bara för sol, bad och avslappning utan här finns gott om guldkorn även för den som gillar vattensport.  Här kan du åka vattenskoter, vattenskidor, dyka, segla, vindsurfa och kitesurfa. Även om du gillar vågsurfing finns många bra stränder med höga vågar.

Ett riktigt surfparadis är Sagres (se mer nedan), den lilla fiskebyn som ligger vid Portugals sydspets. Men här är det inte bara vattenaktiviteter som gäller utan du kan också rida, vandra eller cykla genom den sagolikt vackra naturen.

Vilamoura

Vilamoura är en av Algarves mest kända lyxorter, som är känd för sitt jet-set-klientel och sina stora golfbanor. Här finns, som sig bör på ett lyxigt resmål, även ett stort shoppingutbud och ett intensivt nattliv med ett populärt kasino.

Albufeira

Vi tar oss vidare till nästa anhalt och Algarvekustens populäraste turistort, Albufeira. Från stadens gator och torg kan du blicka ut och få en skymt av solnedgången som sakta sänker sig över det glittrande havet. Albufeira har en historisk och gammal stadskärna med vita stenhus, mysiga gränder och kullerstensgator. Här finns ett stort utbud av restauranger, affärer, barer och nattklubbar och därmed är det är ingen risk att man går sysslolös.

Den portugisiska matkulturen består mycket av fisk och skaldjur, eftersom landet omringas av havet och dess läckerheter och i många rätter finner man även influenser ifrån Afrika och Sydamerika där kryddningen har en stor betydelse. På de flesta restauranger hittar man den traditionella rätten Cataplana, en gryta på fisk och skaldjur som bland annat är kryddad med vitlök, persilja och koriander och serveras med ris. Vill du se var fisken kommer ifrån kan du gå till fiskarnas strand som är helt turistfri. Tidigt på morgonen drar fiskarna in sina båtar på land för att rensa sina fulla nät på havets alla läckerheter.

Praia da Marinha

Praia da Marinha är vara Algarves finaste stränder, som även flitigt avbildas på många vykort från Algarvekusten. Denna del av Algarve är även populär för snorkling och för att upptäcka de vackra grottorna längs strandkanten.

Sagres

Sagres är Europas sydvästligaste plats och en mysig fiskeby väl värd ett besök. Hit kommer varje år tusentals människor för att se den majestätiska klippan som blickar ut över Atlanten. I havet går vågorna höga, och lockar därför många surfentusiaster.

Hitta din resa

Här söker du charterresor till Algarve.

 


insatgram