DE 7 BÄSTA HOTELLEN PÅ KRETA – PRISVÄRDHET!

Vi får ofta frågan om bra, men lite billigare, strandnära hotell. Det är naturligtvis alltid en smaksak, men vi har tagit fram sju hotell på Kreta som vi tycker är riktigt prisvärda.

Eftersom Kreta är ett av sommarens allra mest bokade resmål, så börjar vi denna blogg-serie med att ta fram prisvärda hotell här. Kreta är ju en fantastisk och mångfacetterad ö med historiska minnesmärken och upplevelser i natur och hav för hela familjen. Det finns alltid nytt att uppleva och alla årstider har sin egen tjusning och sina möjligheter. En riktig Greklands-favorit för de flesta.

Platanias, en av de mest bokade orterna på Kreta.

Sju sköna hotell på Kreta

Flera av hotellen nedan ligger i Platanias, en av de mest omtyckta orterna på Kreta. Här finns ett stort hotell-, restaurang- och nöjesutbud som lockar.

Agia Marina är en stor favorit bland småbarnsföräldrar på grund av den långgrunda stranden och där hittar du ett av hotellen nedan.

Närheten till charmiga Chania stad är ett stort plus för de som söker ett större utbud av restauranger och shopping. Två av hotellen ligger strax utanför Chania, med möjlighet till promenad in till stadens mysiga hamn.

Sista orten som dyker upp i vår lista av hotell är den historiska staden Rethymnon med vindlande gränder och charmiga byggnader. Här finns mycket att göra och den långa stranden sträcker sig ända in till hamnen i centrum.

Här är resorna

Här hittar du mer om hotellen och resorna. Klicka på länken för att se mer information, lägg in din avreseort och eventuella avreseperioder i sökfälten i toppen av listan för att se allt som är aktuellt för dig: Läs mer om hotellen och boka om du vill

Hotell Summertime i Platanias. Toppbetyg, 200 m till stranden.
Bild: Apollo
Porto Kalamaki, Platanias, vid stranden nära centrum av Kalamaki utanför Chania.
Bild: Ving
Sophia Beach, Platanias. Lägenheter direkt vid stranden som passar utmärkt för både familjer, vänner och par.
Bild: Apollo
Hotell Summer Dream strax utanför den mysiga staden Rethymnon.
Bild: Apollo
Lägenhetshotellet Apladas, fräscht och populärt i Agia Marina, 150 m till stranden.
Bild: Ving
Christina Beach strax utanför Chania, omtyckt lägenhetshotell med direkt strandläge.
Bild: TUI
Altis är ett charmigt litet hotell i Malia med guldmedalj från sina gäster. 350 m till stranden.
Bild: Apollo

insatgram