Capri


Bild lånad från Capri.net – Utsikt från Villa San Michele

Att besöka Capri är ett måste när man semsterar på Amalfikusten. Capri är en ö som ligger 40 minuter med båt utanför Napoli eller 20 minuter med båt utanför Sorrento. Kostnad €14-20. Trafikeras dagligen och regelbundet under turistsäsongen. Båtarna lägger till på den norra sidan av Capri i det som kallas Marina Grande.

Från Marina Grande finns det olika alternativ att ta sig upp till Capri Town. Det billigaste men jobbigaste är att promenera. Har man resväskor med sig så är det inte att rekomendera. Om man vill ha det bekvämmare så tar man någon av de karakteristika taxibilarna eller buss. Det sista alternativet är att ta bergsbanan som går från hamnen till Capri Town.

På själva ön tar man sig enkelt runt med de små allmäna bussarna som går runt på hela ön. Det kostar ca € 7 /dag för att åka bussarna. Man bör dock ha ett par sköna promenadskor på sig då det finna många promenadstråk att upptäcka. Det finns massor att se på Capri men detta är några av öns höjdpunkter.

Villa San Michele

Som svensk så hamnar man förr eller senare alltid vid Villa San Michele om man besöker Capri. Villa San Michele ligger strax utanför Anacapri, som är den andra staden på Capri. Det var den svenska läkaren Axel Munthe som  början av 20-talet byggde villan på en grund av en av Tiberius antika villor. När man besöker trädgården tillhörande Villa San Michele så slås man av en makalös utsikt som slår det mesta. Bredvid villan ligger också det svenska konsulatet.

Blå grottan

En av Capris, och Italiens, största turistattraktioner (turistfälla?) är den Blå Grottan. Den ligger med en liten öppning vid havet som öppnar och stänger med tidsvattnet. Här har Italienarna badat sedan medeltiden. Ingången är liten så man kommer bara in med en liten roddbåt. Sedan ror man in 20-30 meter för att vända sig mot öppningen och ljusinsläppet för att då beskåda “den blå grottan” när ljuset får vattnet att skimra i blått/turkost. Båtresa från Marina Grande samt roddbåt in i grottan kostar sammanlagt ca €20/person.

Se film på hur det ser ut när man åker in i Blå Grottan

Via Krupp

Om du har ett par sköna promenadskor på dig så är Via Krupp ett måste. Via Krupp är en gångväg som byggdes mellan 1900 och 1902. Den har länge varit stångt på grund av risker med fallande sten men har nu renoverats och är återigen öppen. Längs hela Via krupp så slås du av makalös utsikt. Via krupp går från Marina Piccola , på södra sidan av ön, upp till Capri Town.


insatgram