Bokningsuppgång – vårens mest populära weekendresmål

Trots osäkerhet kring coronavirusets spridning i Europa ökar antalet weekendresor i vår med 2,5 procent. Mest populära storstad att möta våren i är Paris, tätt följt av Amsterdam. Båda dessa klassiker minskar dock bokningarna jämfört med i fjol, medan Istanbul, Berlin och Lissabon ökar mest.

Paris

Att resa iväg på en weekendresa under mars, april eller maj har länge varit populärt bland svenska resenärer. Coronavirus till trots ökar antalet weekendbokningar med 2,5 procent för resor mellan mars-maj, jämfört med samma period under våren 2019. Skillnaden i antalet bokningar mellan Paris och Amsterdam är extremt liten, men det är fortfarande betydligt fler svenskar som väljer just Paris eller Amsterdam jämfört med övriga resmål på topplistan. Men den nyare favoriten Lissabon fortsätter locka, och ökar antalet resebokningar med drygt 34 procent. Det är dock den europeisk-asiatiska smältdegeln Istanbul som är vårens stora weekendraket, och antalet resebokningar till Istanbul med resa under mars – maj ökar med knappt 70 procent.

Istanbul

Även en annan älskad klassiker, Berlin, gör en tydlig återkomst i vår (+ 60 procent). Lagom avstånd och många, varandra helt olika, områden att upptäcka gör Berlin till en ständig favorit när det gäller weekendresor – oavsett säsong.

Mest populära weekendresmål 2020

  1. Paris (1)
  2. Amsterdam (2)
  3. Lissabon (5)
  4. London (3)
  5. Prag (6)
  6. New York (4)
  7. Istanbul (9)
  8. Rom (7)
  9. Berlin (ny)
  10. Aten (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 1 mars 2020 med avresa den 1 mars – 31 maj 2020.

Lissabon

insatgram