Båtutflykt till Comino & Blue Lagoon

För en tid sedan var på till Malta med Solresor. Vi hade en mycket bra resa som avslutades med en hel dag på havet. Vi fick då möjligheten att följa med på en båtutflykt med Fernandes Cruise till Comino & Blue Lagoon.

Vi blev hämtade på hotellet på morgonen efter frukost och skjutsade till hamnen i Sliema där båten en turkisk güllet väntade. Båten var inte så stor ca 38 meter lång så det var bra att vi var i god tid då vi lyckades få bra platser i fören på båten. Ett tips är att vara på plats tidigt då de som kom senare fick tränga ihop sig på de lilla utrymme som fanns kvar.
Strax efter klockan 10:00 då alla klivit ombord så lättade vi ankar och påbörjade denna 6,5 timmars utflykt på havet. Vädret var perfekt, strålande sol och ca 29 grader varmt. Vi styrde nordväst mot Maltas grannö Gozo. På vägen ut från hamnen får man en bra utsikt över Valetta, riktigt fint!

Vårt första badstopp gjordes efter ca 60 minuters båtresa vid ön Comino och “The Blue Lagoon”. Vi stannade i en vik och här var vattnet fantastiskt, kristallklart och turkosblått! Här gavs möjlighet att kliva iland på Comino och om man ville kunde man vandra bort till en mycket liten sandstrand ca 200 meter från där båten lade till. Det gick också bra att köpa biljetter för en extra liten båttur till några av de många grottorna på ön.

Denna tur kostade ca 10 euro/vuxen och ca 8 euro/barn. Vi valde att stanna kvar på båten, sola på deck och bada i det kristallklara vattnet i den blå lagunen. Besättningen brukar mata fiskarna med bröd här och även denna gång. Detta gjorde att fiskarna kom simmade till båten och för de som hade snorkel med sig var detta en möjlighet att spana in livet under ytan. Det gick även bra att hyra snorkel ombord. Man klev i vattnet från badstegar som besättningen firade ner.

Ca 12:30 serverades det lunch ombord i form av en buffé men både varma och kalla rätter, kött, fisk och grönsaker. Efter lunchen så seglade vi vidare mot ön Gozo där stannade vi till i hamnen för lite fotografering. Vi fick tyvärr ingen möjlighet att kliva av båten här. Vi åkte vidare utmed Gozos kust och där gjorde vi ett badstopp till. Därefter påbörjades återresan, vi gjorde ytterligare ett kort badstopp innan vi åter var tillbaka i hamnen i Sliema. På återresan serverades färsk frukt ombord.

Denna tur kostar ca 50 euro per vuxen och ca 30 euro per barn och man är borta ca 6,5 timme. I priset ingår: smörgås efter avgång från Sliema, lunch i form av varm och kall buffé som innehåller kött eller fisk, ett utbud av varma grönsaker och potatis, kallskuret kött och olika sallader. Färsk frukt på eftermiddagen. Måltidsdryck (vin, öl alt juice). Övrig dryck kostar extra och inhandlas i baren ombord, öl och läsk kostar ca 2 euro.

Utflykten passar alla åldrar. Att tänka på är att ta med solskyddskräm och snorkel.

Ha det gott!
Carolina Murberg


insatgram