Aruba – One happy island

Ett av karibiska Arubas kännetecken – trädet divi divi

Snövita stränder, azurblått hav, fantastiska kulinariska upplevelser och en medeltemperatur på 28 °C året om. Vackra Aruba är på alla sätt sinnebilden av den karibiska drömmen! Då ön ligger utanför orkanbältet har den ett torrare klimat än de flesta andra karibiska öarna och är dessutom mer solsäker.

Aruba ett självständigt land, men under Konungariket Nederländerna vilket speglas i de officiella språken nederländska och papiamento. De flesta invånarna talar även engelska och spanska. I matkulturen märks att Aruba är en härlig smältdegel av inspiration från världens alla hörn. Men oavsett var inspirationen är hämtad ifrån så hittar du alltid dagsfärsk fisk och skaldjur, självklart lokalt fiskade. Bland de lokala rätter som inte bör missas finns pan bati (pannkaka på majsmjöl), carni stoba (biffragu) eller keshi yena (ost som fyllts med köttfärs).

Arubas stränder är vykortsvackra och hamnar alltid högt upp när världens vackraste stränder ska koras. Det finns dessutom en strand för alla önskemål, oavsett om du söker en lugnare plats att njuta mer enskilt på, eller om vill maxa med olika typer av vattensporter. Varför inte varva stilla dagar i solen med att prova på snorkling, vattenskidor, kitesurfing eller dykning i världsklass? Till de mest kända stränderna hör Eagle Beach och Baby Beach, båda tillhör Arubas vackraste stränder. Eagle Beach är öns längsta strand och här finns en mängd olika vattensporter om du vill ha omväxling från solstolen. Stranden är inte bara ett paradis för människor, utan också för havssköldpaddor – att se de små sköldpaddsbebisarna kravla sig ner i havet tillhör det mest magiska du kan vara med om. Baby Beach är ett paradis för barnfamiljer då stranden är belägen i en lugn lagun. Vattnet är dessutom mycket grunt, perfekt för barn att leka i. Är du däremot ute efter en riktigt lokal upplevelse så ska du bege dig till Roger’s Beach, där lokalbefolkningen själva huserar.

Västra sidan bjuder på en över en mil lång strand där du hittar många av Arubas resorter. Norra och östra sidan är inte lika utvecklade och här avråds det bestämt från bad då vågor och underströmmar är mycket starka. Men – den ökenliknande naturen och de magiska utsikterna lockar till fantastiska utflykter. Är det naturupplevelser du är ute efter så ska du inte missa Arubas nationalpark Arikok, där du förutom spännande växter även kan se en uppsjö av vilda djur såsom den arubanska parakiten eller den arubanska prärieugglan.

KLICKA HÄR FÖR ATT UPPLEVA DEN KARIBISKA DRÖMMEN PÅ ARUBA


insatgram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *