Älskade Thailand

Thailand står sig i hård konkurrens, år efter år och är det självklara favoritresmålet för oss svenskar på vintern! Här finns ett enormt utbud av sevärdheter, aktiviteter och spännande upplevelser, oavsett om du lockas av historia, vackra tempel, street food, shopping eller mer fysiska aktiviteter som dykning, snorkling eller vandring.

Varför inte börja semestern med ett storstadsäventyr i Bangkok. Här finns allt man kan önska sig! Utbudet av restauranger och nattklubbar i staden är enormt och det finns verkligen något för alla smaker och plånböcker. Världens bästa street food hittar du i nästan varje gathörn där man bland annat säljer grillspett, färsk frukt och andra läckerheter. Är du i Bangkok och vill äta riktigt gott ska du passa på att testa en stjärnrestaurang, då priserna generellt sett är lägre här än i de flesta andra av världens städer.

För de shoppingsugna är Bangkok i världsklass och det mest kända varuhuset MBK ligger i Siamområdet, där många köpcentrum är samlade. Här hittar du bland annat kläder, teknik och kosmetika och mängder av piratkopior.

Är du mer den stillsamma typen på en solstol så hittar du härliga stränder i Hua Hin, Cha Am och Koh Samet bara några timmar söderut från Bangkok. Är du lite mer av en äventyrare ska du besöka nationalparken Khao Sam Roi Yot och den magnifika Phraya Nakhon-grottan med den berömda kungliga paviljongen. Den ligger 45 minuter söder om Hua Hin och är väl värt ett besök. 

Fortsätter du ytterligare några timmar söderut hittar du semesterklassikerna Phuket och Krabi som har den allra vitaste sanden och det blåaste vattnet. Ett drömparadis för dig som gillar att snorkla och dyka då det varma vattnet gömmer ett fascinerande marint liv.

Tar du dig österut, på gränsen till Kambodja, hittar du den relativt oexploaterade ön Koh Chang, även kallad elefantön, med både fina stränder och en nationalpark med många vackra vattenfall.

Har du aldrig varit i norra Thailand och vill ta en paus från stranden rekommenderar vi ett besök i det magiskt vackra landskapet. Här kan du få en rundtur i den Gyllene Triangeln, uppleva en storslagen natur, kryssa på Mekongfloden, besöka traditionella bergstambyar och tempel. Hit tar du dig enklast med flyg direkt från Bangkok till Chiang Mai, som tar drygt en timme att nå.

I Chiang Mai ligger det imponerande templet Doi Suthep med sina guldstatyer. Ta den långa trappan (306 trappsteg) upp och njut av en ljuvlig utsikt över hela staden. Besök de lokala marknaderna, hyr moped eller hoppa in i en tuk-tuk och upptäck staden på egen hand. Varför inte göra ett besök i den trendigaste delen av stan, Nimmanhaemin Road, med sina mysiga caféer, barer, restauranger, gallerier och små butiker.


insatgram