Mest populära resmålen under Alla hjärtans dag

I takt med att Alla hjärtans dag har blivit en alltmer populär dag för svenskar att fira på olika sätt, ökar de svenskar som väljer att resa utomlands för ett Alla hjärtans dag-firande. Thailand toppar listan, men minskar dock bokningarna något jämfört med i fjol. Istället är det mer närliggande städer, perfekta för en weekendresa, som ökar kraftigt inför årets Alla hjärtans dag-resor.   

Fler svenskar än i fjol är intresserade av att fira Alla hjärtans dag utomlands, och resebokningarna för resor under årets främsta kärleksdag ökar med 4 procent, jämfört med i fjol. Bangkok är med viss marginal det mest populära resmålet att bege sig till, men minskar dock bokningarna med drygt 7 procent.

De verkliga vinnarna är dock mer närliggande weekendstäder: Amsterdam (+ 36,5 procent), Istanbul (+ 93 procent) och Lissabon (+ 128 procent). Alla dessa städer är olika varandra och har sin helt egen karaktär: Amsterdam lockar med sina vackra kanaler, museer, shopping och härliga kaféliv, Istanbul ger en perfekt blandning av öst och väst med spännande kultur och fantastisk mat, medan Lissabon är härligt avslappnat, mysigt och lagom stort för en helg. Gemensamt för dem är att de alla är som gjorda för en energigivande weekendresa med sin partner – eller varför inte bästa vännen.

Mest populära resmålen för ett Alla hjärtans dag-firande utomlands

  1. Bangkok (1)
  2. Gran Canaria (2)
  3. Phuket (3)
  4. Amsterdam (7)
  5. London (6)
  6. Paris (5)
  7. Teneriffa (4)
  8. Istanbul (ny)                
  9. Krabi (8)
  10. Lissabon (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 12 februari 2020 med avresa den 10–14 februari 2020.


insatgram