Vackra, solsäkra Algarve i sommar

För dig som älskar sol och hav är Algarve på Portugals sydkust ett perfekt tips.  300 soldagar per år, prisbelönta stränder och häftiga aktiviteter lockar turister från hela världen.  Här är havet en del av livet och du kan njuta av dagens fångst av fisk och skaldjur på någon av de små lokala restaurangerna längs kusten.  Här nedan bjuder vi på fyra härliga tips som visar varför du ska åka till Algarve-kusten.

Härliga stränder – 88 ”Blue Flag Beaches”

Algarve-kusten

Algarve-kusten bjuder på dramatisk natur och härliga stränder

Algarvekusten är känd för sina härliga sandstränder. Här finns inte mindre än 88 stycken ”Blue Flag Beaches”, det vill säga stränder med den högsta vattenkvaliteten. Västerut från turistorten Albufeira är stränderna ofta dramatiska, medan stränderna österut mot spanska gränsen är mer klassiska. Några favoriter är sju kilometer långa Praia da Falésia i utkanten av Albufeira, vackra Praia de Sao Rafael och livliga Praia da Rocha.

Ett paradis för vattensportsälskare

Surfer with surfboard walking on a rocky ocean beach

Algarvekusten är ett eldorado för surfare

För den som gillar vattensporter är Algarvekusten ett hett alternativ. Här kan du till exempel du dyka, segla, vindsurfa, kitesurfa och vågsurfa. Sagres, den lilla fiskebyn som ligger vid Portugals sydspets, är ett riktigt surfparadis. Här kan du också rida, vandra eller cykla genom den sagolikt vackra naturen.

Vandring i dramatisk natur

hiker on hiking trail coast portugal , rota vicentina. HDR image

Dramatiska vandringsleder lockar på Algarvekusten

I Algarve finns mängder av härliga vandringsleder, mellan klippor, stränder och små fiskebyar. Kusten bjuder på fantastisk natur och halsbrytande vyer, som till exempel vid Ponta da Piedade i Lagos med sina vackra klippformationer eller Cape Saint Vincent i Sagres med sina branta klippor.

Fridfullt i Faro

Faro är perfekt för några dagars avkoppling, men förbises som eget semesterresmål. Detta har dock gjort att staden lyckats behålla sin fridfulla atmosfär och traditionella charm, särskilt kring den muromgärdade Gamla Stan. Kustremsan där Faro ligger är dessutom en av Europas vackraste. Läget mitt i Algarve gör också staden till en perfekt utgångspunkt för att utforska resten av Algarvekusten.

Boka din resa till Algarve här!


insatgram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *