Åk direkt – till undersköna Jordanien

Skattkammaren i klippstaden Petra

Jordanien är ett land med hypnotiserande skönhet och ett måste för den som både vill njuta av sol och varma bad och spännande upplevelser. Här lockar inte bara sol och bad vid Röda Havet utan också äventyr i antika staden Petra, som år uthuggen i klippor, spa-upplevelser vid Döda Havet och naturupplevelser i Wadi Rum.

Från februari 2017 går direktflyg från Stockholm till Jordanien, så att du kommer dit på endast fem timmar. Boka här.

Fem heta tips i Jordanien

1. Magiska Petra

Skattkammaren i klippstaden Petra

Skattkammaren i klippstaden Petra

En sak du bara inte får missa när du åker till Jordanien är den 2500 år gamla klippstaden Petra, som också kallas den rosenröda staden. Petra är ett helt samhälle med gravar och tempel uthugget i den röda stenen i området. Kanske känner du igen dig när du kommer dit. Petra är också känt för de avslutande scenerna i filmen Indiana Jones och det sista korståget.

Förutom de många fascinerande ruinerna finns två muséer och en rad butiker med hantverk och varor från lokala konstnärer och beduinstammar.

2. Må bra vid Döda havet

girl bathing in the Dead Sea

Att simma är bara att glömma – i Döda havet är det flyt som gäller!

Döda havet är ett av världens allra saltaste hav. Att försöka simma här är lönlöst – det är bara att luta sig tillbaka och flyta som gäller. Förutom garanterat häftiga badupplevelser bjuder Döda Havet på möjligheter till olika kurbehandlingar i något av alla spahotell läng kusten, tack vare att det salta och mineralrika vattnet har läkande egenskaper. När du besöker Döda havet får du inte missa Hammamat Ma’in (Ma’in Hot Springs), där tusentals badare varje år njuter av det mineralrika vattnet från platsens hypertermiska vattenfall.

3. Sola och bada i Aqaba

Härliga stränder lockar i Aqaba

Härliga stränder lockar i Aqaba

Aqaba vid Röda havet och bjuder på sol året runt – och fina stränder, bra restauranger och hotell samt möjligheter till allt från dykning, snorkling och surfing till segling och vattenskidåkning. Aqaba ligger inte långt från Petra och Döda havet, så möjligheterna att kombinera solsemestern med spännande upplevelser är många.

4. Ökenliv i Wadi Rum

Wadi Rum

Wadi Rum bjuder på häftigt ökenlandskap

Wadi Rum är ett 720 kvadratkilometer stort ökenområde i södra Jordanien, som sedan urminnes tider har bebotts av beduinstammar. Sedan 1998 har Wadi Rum varit ett skyddat område och är väl värt ett besök. Besökare kan upptäcka området i jeep, på kamelryggen eller i vandringskängor. Det är också möjligt att övernatta i öknen i ett autentiskt beduinläger, under en fantastisk stjärnhimmel.

5. Jerash

Jerash

Romerska ruiner i Jerash

Jerash är den bäst bevarade romerska staden i Mellanöstern. Här är mycket av arkitekturen bevarad, som en mäktig triumfbåge som byggdes år 129 efter Kristus, hippodromen, den enorma piazzan och Zeus tempel. Räkna med att känna historiens vingslag!


insatgram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *