2018 års bästa resmål: september – Mallorca, Amsterdam

Mallorca

Mallorca har de senaste åren omprofilerat sig som turistdestination, och lockar numera inte bara charterresenärer utan besökare med alla olika typer av önskemål. September är en perfekt månad att besöka Mallorca – vattnet är varmt, temperaturen mycket behaglig runt 25 grader, och turisterna något färre.

Naturen på Mallorca är mycket skiftande. I sydöst är det plattare och torrare landskap, medan det i norr är bergigare, grönare och frodigare. Stranden Es Trenc, som brukar koras till Mallorcas bästa strand, ligger på södra sidan och är en mycket bra utflykt. Missa heller inte ett besök i Palma, en mysig stad med ljuvliga små gränder och bra shopping.

Kristallklart badvatten i ljuvliga små vikar.

Valdemossa – en av Mallorcas alla små mysiga bergsbyar, väl värda att besöka.

Palma de Mallorca har, förutom en otroligt mysig stadskärna, ett enormt utbud av trevliga restauranger, kaféer och bra shopping.

Amsterdam

Amsterdam är en av svenska resenärers mest älskade storstadsdestinationer – och det är lätt att förstå varför. Staden är känd för sina många slingrande kanaler med pittoreska hus som lockar till härliga promenader. Eller gör som Amsterdamborna själva och hyr en cykel. Ett av de bästa sätten att upptäcka staden är just från en cykelsadel och du hinner dessutom insupa alla stadens mysiga delar.

Invånarna är en härlig, multikulturell mix – hälften av invånarna har utländska rötter. Detta gör det om möjligt ännu roligare att slå sig ner på någon av stadens alla trevliga serveringar och ägna sig åt en stunds avkopplande ”people watching”.

 


insatgram