2018 ÅRS BÄSTA RESMÅL: FEBRUARI – SYDAFRIKA

Sydafrika

Sydafrika är ett mycket spännande och mångfaldigt resmål som lockar många svenska resenärer, och februari är med temperaturer kring 23-25 grader en perfekt månad att besöka landet. Landet har hela 11 officiella språk och en lika varierande kultur som natur. I Sydafrika hittar du allt från gröna berg till kala slätter och vackra stränder med lekande pingviner. Kapstaden, som de flesta resenärer använder som utgångspunkt för att utforska Sydafrika, har allt från utflyktsmål som Taffelberget och Robben Island där Nelson Mandela satt tillfångatagen till mängder av bra affärer, mysiga restauranger och fina närliggande stränder.

Vy över Kapstaden, Sydafrika

Sydafrika erbjuder också fantastiska utflyktsmål för den som vill se det vilda Afrika. I de norra delarna finns flera nationalparker, varav Krugerparken förmodligen är den mest berömda, där det finns möjlighet att se the Big Five – Elefant, Leopard, Noshörning, Buffel och Lejon och en enorm fauna att uppleva under en safari. Eller varför inte besöka något av de fantastiska vindistrikten, till exempel Stellenbosch, och njuta av provningar på lokala vinodlingar.

Flygresan till Sydafrika är lång, men en enorm bonus är att landet ligger i samma tidszon som Sverige vilket gör att svenska resenärer slipper jetlag. Dessutom är årstiderna skönt omkastade – när det är vinter i Sverige är det sommar i Sydafrika, vilket gör det till ett perfekt land att besöka under våra kallare månader.

Vackra bergskedjan Cederberg, drygt två timmars bilkörning från Kapstaden.

Boka din resa till Sydafrika här.


insatgram